e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Ponovno otvoren mrežni portal WiFi4EU

VIJEST

Projekt WiFi4EU namijenjen je građanima EU-a i posjetiteljima koji će moći besplatno pristupiti bežičnom internetu (Wi-Fi) na javnim prostorima, a instaliranje pristupnih točaka za bežični internet moguće je financirati s pomoću vaučera koji dodjeljuje EU.

 
ZAGREB, 25. listopada 2018. - Ponovno je otvoren mrežni portal „WiFi4EU “, a već registrirani korisnici (jedinice lokalne samouprave i dobavljači Wi-Fi opreme) ne moraju ponavljati proces registracije. Ostali zainteresirani dionici koji se do sada nisu registrirali, mogu se do objave poziva i dalje registrirati na portalu  WIFI4EU.

Napominjemo kako je uz samu registraciju na portal, u svom korisničkom profilu, potrebno priložiti i sljedeće dokumente:
  •        Odluku o imenovanju ovlaštene osobe (načelnika/ce ili gradonačelnika/ce)
  •        presliku osobne iskaznice ovlaštene osobe.
te ukoliko će kao kontakt osoba biti navedena osoba koja nije ovlaštena osoba,
  •        Odluku ovlaštene osobe o imenovanju kontakt osobe,
  •        presliku osobne iskaznice kontakt osobe.
Ovim putem, pozivaju se svi registrirani korisnici iz Republike Hrvatske da provjere jesu li priložili sve potrebne dokumente, odnosno dovršili proces registracije, kako bi izbjegli situaciju u kojoj neće moći sudjelovati u natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava zbog nepotpune registracije.

Novi portal također uvodi opciju putem koje je moguća interakcija između registriranih jedinica lokalne samouprave kao i dobavljača Wi-Fi opreme, a sve sa ciljem poticanja međusobne razmjene iskustva, informacija i dosadašnjih uspješnih postignuća u sličnim projektima ili poslovima. Datum sljedećeg poziva za prijavu na natječaj, biti će objavljen naknadno.
Projekt WiFi4EU namijenjen je građanima EU-a i posjetiteljima koji će moći besplatno pristupiti bežičnom internetu (Wi-Fi) na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, biblioteke i zdravstvene ustanove u EU-u. Instaliranje pristupnih točaka za bežični internet, općine i poduzeća koja se bave instaliranjem bežičnog interneta, mogu financirati s pomoću vaučera koji dodjeljuje EU. Više informacija o samoj WiFi4EU inicijativi može se vidjeti na poveznici.
 
                                                                                      # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  


 ispiši stranicu