e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

HAKOM na Europskom danu željezničkog teretnog prijevoza u Beču

VIJEST

Tijekom konferencije, u okviru panel rasprava, razmatrane su različite teme iz željezničkog sektora.

 
ZAGREB, 7. prosinca 2018. – U organizaciji Europske komisije i RailNet Europe (RNE – organizacija europskih upravitelja infrastrukture i tijela za dodjelu kapaciteta) u Beču je u četvrtak, 6. prosinca, održan 5. Europski dan željezničkog teretnog prijevoza. U uvodnom dijelu konferencije predstavljeno je izvješće o napretku željezničkog sektora te iskustva austrijskog predsjedanja Europskom Unijom vezano za  željeznički teretni prijevoz, dvije godine nakon donošenja  deklaracije iz Rotterdama.

Tijekom konferencije, u okviru panel rasprava, razmatrane su različite teme iz željezničkog sektora, a među ostalim bilo je riječi o željezničkoj teretnoj politici s naglaskom na poboljšanju konkurentnosti željezničkog tereta u izazovnom okruženju. Teme panel rasprava bile su i pružanje visokokvalitetnih usluga u željezničkom teretnom prijevozu te uklanjanje tehničkih i operativnih prepreka u željezničkom teretnom prijevozu, kao i jačanje željezničkog teretnog prijevoza u multimodalnom transportnom sustavu.

U srijedu, 5. prosinca, u Beču je održan i sastanak IRG Rail-ove Radne grupe za pristup, na kojem je predstavnica Odbora za sigurnost i standarde željeznica u Ujedinjenom Kraljevstvu (RSSB - The Rail Safety and Standards Board), održala prezentaciju na temu ˝Procjena utjecaja na standarde - ključne lekcije na temelju pristupa RSSB-a˝Na sastanku je utvrđen program rada za 2019.
 
                                                                                             # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu