e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održana radionica za prijave za projekte širokopojasnog pristupa internetu

VIJEST

U Rijeci je održana informativna radionica na temu Poziva na dostavu projektnih prijedloga za izgradnju pristupnih mreža sljedeće generacije u NGA bijelim područjima.

 
ZAGREB, 13. veljače 2019. - U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u Rijeci je održana informativna radionica na temu Poziva na dostavu projektnih prijedloga za izgradnju pristupnih mreža sljedeće generacije u NGA bijelim područjima. Cilj radionice bio je upoznati sudionike s prihvatljivošću prijavitelja i partnera u odnosu na predmetni poziv, s kriterijima odabira, procedurama podnošenja projektnih prijedloga i njihovog ocjenjivanja te približiti postupak odabira projekata za izgradnju pristupnih mreža u bijelim NGA područjima. Informativna radionica  bila je prvenstveno namijenjena potencijalnim prijaviteljima s područja tri županije (Primorsko – goranske, Ličko – senjske i Istarske županije), a tijekom veljače održat će se dodatne radionice u Splitu i Zagrebu.

Detaljnije informacije kao i obrazac za prijavu bit će objavljeni na internetskim stranicama Strukturnih fondova, kao i Nositelja okvirnog programa
 
Stručnjaci HAKOM-a, kao nositelja Okvirnog nacionalnog programa, održali su predavanje na temu “Razvoj pristupnih mreža sljedeće generacije kroz projekte sufinancirane Europskim strukturnim i investicijskim fondovima“ te su buduće prijavitelje informirali o svim važnim informacijama vezanim uz pripremu Planova razvoja širokopojasne infrastrukture koji predstavljaju osnovni preduvjet za prijavu na Poziv. Predavanja su također održali predstavnici MRRFEU, kao i Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU).

                                                                                              # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 
 ispiši stranicu