e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Zaprimljeni zahtjevi u postupku javnog poziva za 2600 MHz

VIJEST

Konačna odluka o dodjeli dozvola uslijedit će nakon analize i provjere zaprimljenih zahtjeva, što se očekuje u prvoj polovici ožujka ove godine.

  
ZAGREB, 27. veljače 2019. – Istekao je rok za podnošenje zahtjeva u postupku javnog poziva za izdavanje dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za javne mreže pokretnih elektroničkih komunikacija na području Republike Hrvatske u radiofrekvencijskom pojasu 2500-2690 MHz.
 
Javni poziv bio je otvoren od 25. siječnja 2019. do 24. veljače 2019. U roku su zaprimljeni zahtjevi društva A1 Hrvatska d.o.o., Hrvatski Telekom d.d. i Tele2 d.o.o.
 
Prema uvjetima javnog poziva, predmet dodjele je 2x70 MHz uparenog spektra te 50 MHz neuparenog spektra. Pojedini podnositelj se mogao javiti za maksimalno 2x20 MHz uparenog spektra, dok ograničenje za neupareni spektar nije bilo određeno.
 
Riječ je o radiofrekvencijskom spektru u kojem je moguće pružanje komunikacijskih usluga na principu tehnološke neutralnosti, a u skladu s važećim Planom dodjele za 2500-2690 MHz.
 
Podnositelji zahtjeva su mogli iskazati željeni smještaj spektra za koji podnose zahtjev, međutim odluku o smještaju zatraženog dijela radiofrekvencijskog spektra u konačnici donosi HAKOM.
 
Konačna odluka HAKOM-a o dodjeli radiofrekvencijskog spektra koji je predmet ovog javnog poziva uslijedit će nakon analize i provjere zahtjeva, što se očekuje u prvoj polovici ožujka ove godine.
 
                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.   ispiši stranicu