e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan sastanak Kontaktne skupine europskog udruženja regulatora za poštanske usluge (ERGP-a)

VIJEST

Na prvom ovogodišnjem sastanku, koji se održao u Zagrebu, predstavljene su i raspravljene teme značajne za sve dionike na tržištu poštanskih usluga EU.


ZAGREB, 15. svibnja 2019. - U organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) u Zagrebu se u utorak, 14. svibnja, održao prvi ovogodišnji sastanak Kontaktne skupine (CN) europskog udruženja regulatora za poštanske usluge ERGP-a (The European Regulators Group for Postal Services).
 
Na sastanku se, u sklopu pripreme dokumenata za prvi Plenarni sastanak ERGP-a u lipnju 2019., među ostalim, raspravljalo o izvješćima o dosadašnjem radu radnih tijela ERGP-a za razdoblje od prethodnog Plenarnog sastanka iz studenoga 2018. (regulatornom računovodstvu i regulaciji cijena, provedbi i razvoju osiguranja univerzalne usluge, kakvoći poštanskih usluga i zadovoljstvu krajnjih korisnika, razvoju tržišta i učincima regulacije, "end-to-end" konkurenciji i propisima o pristupu poštanskoj mreži). Također se raspravljalo i o primjeni Uredbe Vijeća EU i Europskog parlamenta o uslugama prekogranične dostave paketa, kao i o programu rada povremene radne grupe ERGP-a „Mid Term Strategy 2020-2022“ i predstojećoj stručnoj poštanskoj radionici dionika tržišta poštanskih usluga i zainteresirane javnosti u organizaciji Europske komisije, čije održavanje je planirano za 4. lipnja 2019. u Briselu.

Sastanak je bio i prigoda za aktivnu interakciju i razmjenu iskustva predstavnika Europske komisije i regulatornih tijela za poštanske usluge država članica ERGP-a i kandidata za članstvo s naglaskom na promjene na tržištima poštanskih usluga unutar i izvan EU, potencijalnim promjenama postojećeg regulatornog okvira i izazovima daljnje harmonizacije u području poštanskih usluga u narednom razdoblju.

 
HAKOM_ERGRP_1.JPG
HAKOM_ERGP_2.JPG
HAKOM_ERGP_3.JPG
HAKOM_ERGP_4.JPG
HAKOM_ERGP_5.JPG


                                                                                      # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu