e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Otvorena javna rasprava o zajedničkim europskim prijedlozima za Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju ITU-a

VIJEST

HAKOM poziva sve zainteresirane dionike da se do 18. lipnja uključe u javnu raspravu o 1. i 2. setu zajedničkih europskih prijedloga za Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju ITU-a.

ZAGREB, 5. lipnja 2019. -  Međunarodna telekomunikacijska unija (ITU) organizirat će Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju (WRC) s ciljem izmjene Radijskih propisa (RR) i donošenja odluka za bilo koju radiokomunikacijsku temu od svjetskog interesa. Svjetska radiokomunikacijska konferencija će se održati u listopadu i studenome 2019. i na njoj će sudjelovati predstavnici iz 193 zemlje članice ITU-a.

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) objavila je javnu raspravu o 1. i 2. setu zajedničkih europskih prijedloga (ECP) za 48 zemalja članica CEPT-a. Nakon pripreme i usvajanja ECP-ja, zemlje članice će se izjasniti o podržavanju zajedničkih europskih prijedloga i sukladno tomu će nastupati na WRC-u kao države i u okviru regionalnih organizacija. Isto tako, Vijeće EU i Europski parlament donose Odluku o zajedničkim stajalištima za WRC na temelju mišljenja Radne skupine za strategiju upravljanja radiofrekvencijskim spektrom.

U okviru svojih zakonskih nadležnosti HAKOM priprema stajališta Republike Hrvatske za sudjelovanje na WRC, sudjeluje u radu radnih skupina i sastavni je dio hrvatske delegacije na Konferenciji. S obzirom na to da rezultati WRC-a mogu imati značajan utjecaj na način upravljanja i uporabe spektra te razvoj bežičnih tehnologija i usluga, svrha ove rasprave je prikupiti mišljenja zainteresiranih strana oko hrvatskih i zajedničkih europskih prijedloga po točkama dnevnog reda Konferencije.

Javna rasprava otvorena je do 18. lipnja 2019. i dostupna je na poveznici.

                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
                                                                              

 ispiši stranicu