e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
Zaboravili ste lozinku?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održani sastanci međunarodnog projekta Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi: SEE Digi.TV

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Na sastanku Upravnog odbora voditelji projektnih paketa prezentirali su status projekta i napredak pojedinih projektnih aktivnosti prema ciljevima projekta, u skladu s odobrenim projektnim prijedlogom SEE programa (www.southeast-europe.net).
 
ZAGREB, 22. veljače 2012. – U Zagrebu je 20. i 21 veljače 2012. godine održan drugi sastanak Upravnog odbora i drugi tehnički sastanak projektnih partnera na međunarodnom projektu „Digitalna televizija u jugoistočnoj Europi“ - SEE Digi.TV, sufinanciranog od strane Europske unije iz instrumenta pretpristupne pomoći (IPA).
 
Tehnički dio sastanka obuhvatio je izradu dokumenata u okviru aktivnosti vezanih za svijest javnosti o digitalizaciji televizije i tehničkog okvira s naglaskom na nacrt regionalne specifikacije digitalnih prijemnika te nacrt regionalne specifikacije o testiranju sukladnosti digitalnih prijemnika. Vezano uz provedbu aktivnosti iz pravnog i ekonomskog okvira sudionici sastanka radili su na pripremi regionalnih smjernica za prilagodbu nacionalnih legislativa s ciljem harmonizirane i učinkovite uporabe digitalnih tehnologija u regiji, te smjernica za prelazak s analogne na digitalnu televiziju za zemlje regije kojima taj proces tek predstoji.
 
Također je pripremljen i nacrt dnevnog reda prve međunarodne konferencije koja će se u sklopu SEE Digi.TV projekta održati u travnju 2012. godine u Trstu (Italija).
 
Domaćini sastanka bili su hrvatski partneri SEE Digi.TV projekta, Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Agencija za elektroničke medije (AEM). Na sastanku su uz hrvatske domaćine (HAKOM i AEM) sudjelovali projektni partneri iz Slovenije (APEK i Sintesio), Italije (Informest), Austrije (RTR), Mađarske (IVSZ), Bosne i Hercegovine (CRA), Srbije (RBA), Crne Gore (AEM i EKIP), Makedonije (SRD) i Albanije (NCRT).
 
Više informacija o SEE Digi.TV projektu nalazi se na službenim web stranicama projekta (www.see-digi.tv) te na web stranicama HAKOM-a (www.hakom.hr) i AEM-a (www.e-mediji.hr).
 
Dodatni linkovi:
www.see-digi.tv/newsevents/zagreb-hosting-the-fifth-project-meeting-on-the-highest-level.html?0
www.hakom.hr/UserDocsImages/2012/radiokomunikacije/VL-ZP-PO-INTS-SEE_Digi.TV_potpisivanje_hr-v.2.pdf
www.e-mediji.hr/ostalo/emediji4.php
 
                                                                                                         # # #
 
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 489 6000
Fax. + 385 (0)1 4920 227
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr.
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 
 
 ispiši stranicu