e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

BEREC predstavio rezultate 39. redovnih sastanaka Odbora regulatora i pokrenuo četiri nove javne rasprave

VIJEST 

U fokusu sjednice bile su nove smjernice BEREC-a, Smjernice o minimalnim kriterijima za referentnu ponudu, Smjernice za obrazac obavijesti (sukladno članku 12.), Smjernice o zajedničkim kriterijima za procjenu sposobnosti poduzeća da upravljaju brojevnim resursima i stajalište o zajedničkoj infrastrukturi.

ZAGREB, 21. lipnja 2019. - U Briselu je u organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications), održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni rezultati 39. redovnih sastanaka Odbora regulatora. Predsjedavajući BEREC-a Jeremy Godfrey (ComReg, Irska) sa supredsjedateljima radnih grupa za roaming, tržišta i ekonomske analize, govorio je o temama o kojima se raspravljalo na plenarnoj sjednici. U fokusu sjednice bile su nove smjernice BEREC-a, Smjernice o minimalnim kriterijima za referentnu ponudu, Smjernice za obrazac obavijesti (sukladno članku 12.), Smjernice o zajedničkim kriterijima za procjenu sposobnosti poduzeća da upravljaju brojevnim resursima i stajalište o zajedničkoj infrastrukturi.

Također, istaknuto je i kako su pokrenuta četiri javna savjetovanja o sljedećim dokumentima:
 
• Nacrt Smjernica BEREC-a o minimalnim kriterijima za referentnu ponudu koja se odnosi na obveze transparentnosti;
• Nacrt poziva za početni doprinos dionika o Smjernicama BEREC-a o kriterijima za dosljednu primjenu članka 61. stavka 3 .;
• Nacrt Smjernica BEREC-a za obrazac prijave sukladno članku 12. stavku 4. Direktive 2018/1972 Europskog parlamenta i Vijeća;
• Nacrt BEREC-ovih smjernica o zajedničkim kriterijima za procjenu sposobnosti upravljanja brojevnim resursima od strane poduzetnika koji nisu pružatelji elektroničkih komunikacijskih mreža ili usluga te o riziku iscrpljivanja brojevnih resursa ako su brojevi dodijeljeni takvim poduzetnicima.

Priopćenje za medije dostupno je na poveznici.
 
                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu