e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Održan 9. Okrugli stol dionika na tržištu željezničkih usluga

VIJEST

Okrugli stol na kojemu se raspravljalo o obvezama iz novog zakonodavstva i situacijama s kojima se korisnici usluga u uslužnim objektima susreću, organizirao je HAKOM u suradnji sa Zajednicom za intermodalni transport i logistiku HGK-a.

 
ZAGREB, 11. srpnja, 2019. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) u suradnji sa Zajednicom za intermodalni transport i logistiku Hrvatske gospodarske komore (HGK) organizirala je 9. Okrugli stol dionika na tržištu željezničkih usluga, s naglaskom na regulatornu praksu i uslužne objekte.

HAKOM je kroz dosadašnje iskustvo i stečenu regulatornu praksu identificirao ključne elemente daljnjeg razvoja tržišta te je radi lakšeg rješavanja regulatornih pitanja uvodno prezentirao pravni aspekt podnošenja Zahtjeva za rješavanje spora pri HAKOM-u. Posebna pažnja usmjerena je na uslužne objekte i usluge u uslužnim objektima.  HAKOM je na navedenu temu potaknuo raspravu o obvezama iz novog zakonodavstva i praktičnim situacijama s kojima se korisnici usluga u uslužnim objektima susreću, poboljšanjima u komunikaciji kao i pristupu uslužnim objektima. Na okruglom stolu sudjelovali su predstavnici uslužnih objekata, željezničkih prijevoznika, upravitelja infrastrukture, Hrvatske gospodarske komore te Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
 
IMG-okrugli stol-20190711-1.jpg
IMG-okrugli stol-20190711-2.jpg

                                                                                      # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  

 

 ispiši stranicu