e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Europska komisija pokrenula natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju

VIJEST

Natječaj, koji se provodi u sklopu projekta WiFi4EU, otvoren je do 22. kolovoza 2019. do 16 sati, a cilj projekta je novom uslugom osigurati sigurne mreže.

 
ZAGREB, 17. srpnja 2019. - Europska komisija je pokrenula natječaj za WiFi4EU platformu za jedinstvenu autentifikaciju. Cilj je ovom novom uslugom osigurati sigurne mreže i omogućiti korisnicima da budu lako prepoznatljivi i autentificirani u drugim mrežama.
 
Inicijativa WiFi4EU ima za cilj pružiti brzi pristup internetu širom Europske unije putem besplatnih Wi-Fi pristupnih točaka kojima građani mogu pristupiti u sklopu javnih prostora, kao što su parkovi, trgovi, zgrade javne uprave, knjižnice i zdravstveni centri. Prva dva poziva na podnošenje prijedloga za WiFi4EU (studeni 2018. i travanj 2019.) obuhvatili su dodjelu 6.200 vaučera od po 15.000 eura, ukupne vrijednosti 93 milijuna eura. Hrvatskim jedinicama lokane samouprave dodijeljeno je 366 vrijednosnih kupona, ukupne vrijednosti 5.490.000 eura, što Hrvatsku svrstava među 5 zemalja članica koje su uspjele osvojiti najveći broj vaučera. Vaučerima su općine i gradovi financirale opremu i uspostavljanje Wi-Fi pristupnih točaka, koristeći usluge Wi-Fi tvrtki za instalaciju.
 
Europska komisija se zalaže za potporu WiFi4EU općinama kako bi građanima i drugim krajnjim korisnicima Wi-Fi pristupnih točaka ponudila sigurnije Wi-Fi mreže.

Stoga Europska komisija pokreće natječaj za platformu za jedinstvenu autentifikaciju, kojim želi pronaći tvrtku partnera koja će:
-          pružati usluge jedinstvene autentifikacije i daljinskog nadzora za WiFi4EU prema općinama i njihovim krajnjim korisnicima,
-          ponuditi službu za pomoć za sve tehničke incidente,
-          osigurati učinkovito i troškovno učinkovito pružanje usluga,
-          osigurati visoku kvalitetu usluge,
-          se prilagoditi evoluciji postojećih komponenti usluga i integrirati nove kako bi se zadovoljile moguće nove potrebe i stalno raditi na poboljšanjima.
 
Pozivaju se zainteresirani poslovni subjekte da više informacija o ovom javnom pozivu pronađu na poveznici, a više detalja o pozivu, koji je otvoren do 22. kolovoza 2019. do 16 sati može se vidjeti i putem ove poveznice.
 
                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 ispiši stranicu