e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Godišnji program rada i Financijski plan za 2020. te Prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana za 2019. na javnoj raspravi

VIJEST

Započela je javna rasprava koja je otvorena za zainteresiranu javnost do 19. kolovoza.


ZAGREB, 25. srpnja 2019. – Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) pokrenula je javnu raspravu o prijedlozima Godišnjeg programa rada za 2020., izmjena i dopuna Financijskog plana za 2019. te usvajanja Financijskog plana HAKOM-a za 2020. Prijedlog Godišnjeg programa rada za sljedeću godinu sadrži planirane aktivnosti vezane uz tri tržišta u nadležnosti HAKOM-a: elektroničke komunikacije, poštanske usluge i željezničke usluge, kao i aktivnosti u svrhu jačanja regulatornih kapaciteta samog regulatora. Financijskim planom se osiguravaju novčana sredstva za obavljanje poslova HAKOM-a u sljedećoj godini dok se izmjenama i dopunama Financijskog plana za 2019. planira i raspoređuje uplaćeni višak prihoda iznad planiranog u Financijskom planu za 2019. godinu.
 
Zainteresirana javnost može sudjelovati u javnoj raspravi, koja je otvorena do 19. kolovoza 2019. 
  • Prijedlog Godišnjeg programa rada za 2020. dostupan je na poveznici
  • Prijedlog izmjena i dopuna Financijskog plana za 2019. dostupan je na poveznici
  • Prijedlog Financijskog plana HAKOM-a za 2020. dostupan je na poveznici

                                                                                      
                                                                                       # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr


O HAKOM-u:

HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.  
 
 ispiši stranicu