e-Agencija

HAKOMetar

Procjenitelj troškova

Nositelj okvirnog programa (NOP)

GIS portal

Kalkulator privatnosti

Aplikacija ''Kviz''

Pregled tržišta

Korisnici: 

Još nemate otvoren račun?
ISO 9001:2008 - Upravljanje kvalitetom

Obustava postupaka vezanih uz uvoz RiTT opreme

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
Nakon ukidanja obaveze ishođenja odobrenja za uvoz RiTT opreme zbog novog Pravilnika o RiTT opremi, HAKOM objavljuje obustavu postojećih postupaka ishođenja odobrenja.

  
ZAGREB, 6. ožujka 2012. - Stupanjem na snagu Pravilnika o RiTT opremi („Narodne novine“ 25/2012), prema kojem za uvoz RiTT opreme više nije potrebno odobrenje koje izdaje Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM), prestale su postojati pravne pretpostavke za vođenje postupka izdavanja dozvola za uvoz RiTT opreme. Budući da se u slučaju RiTT opreme  radi o velikom broju predmeta koji su u trenutku stupanja na snagu Pravilnika u obradi, HAKOM je donio jedno rješenje o obustavi svih navedenih postupaka.
 
Imajući u vidu broj postupaka koje je potrebno obustaviti, načelo ekonomičnosti u postupanju, kao i činjenicu da stranke ovim rješenjem ne gube nikakvo pravo, spomenuto rješenje se javno objavljuje na ovoj internetskoj stranici.
 


                                                                                                          # # #


Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 489 6000
Fax. + 385 (0)1 4920 227

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 

 
O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.
 ispiši stranicu