Obilježavanje Dana sigurnijeg interneta

NAJAVA DOGAĐAJA

Središnje obilježavanje ove će se godine održati u osnovnoj školi Tina Ujevića u Zagrebu. U programu namijenjenom djeci sudjelovat će poznati hrvatski youtuberi i bloger i novinar Domagoj Jakopović Ribafish.
 
ZAGREB, 5. veljače 2020. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) i ove će godine u suradnji s Centrom za sigurniji internet  i tri mobilna operatora u utorak, 11. veljače, obilježiti Dan sigurnijeg interneta. Dan sigurnijeg interneta obilježava se svake godine drugog utorka u veljači, a središnje obilježavanje ove će se godine održati u osnovnoj školi Tina Ujevića u Zagrebu.

U programu namijenjenom djeci sudjelovat će poznati hrvatski youtuberi i bloger i novinar Domagoj Jakopović Ribafish. U uvodnom dijelu programa učenicima škole obratit će se Tomislav Ramljak iz Centra za sigurniji internet i ravnatelj HAKOM-a Miran Gosta. 

Ovogodišnji dan sigurnijeg interneta obilovat će nizom zanimljivih aktivnosti s ciljem poticanja i promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe tehnologije i mobilnih uređaja među mladima i djecom, ali i roditeljima. Osim online kviza u kojem će sudjelovati učenici iz preko 300 osnovnoškolskih ustanova iz RH, predviđene su i nagradne igre i natjecanja, a pripremljen je i edukacijski paket putem kojeg svi na svoj način mogu pridonijeti zajedničkom stvaranju boljeg interneta. Više informacija o ovogodišnjoj manifestaciji dostupno je na poveznici


                                                                                        # # #

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr

O HAKOM-u:
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.