Započele radionice za projekte razvoja širokopojasnog pristupa internetu

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
HAKOM započinje s održavanjem radionica za projekte povećanja dostupnosti infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu. Radionice će se održati s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s ciljem predstavljanja svih mogućnosti realizacije projekata razvoja interneta, uključujući i mogućnost financiranja iz razvojnih fondova Europske unije.
 
ZAGREB, 18. svibnja 2015. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) započinje s provedbom programa radionica namijenjenih čelnicima županija, općina i gradova, a cilj je pružanje podrške jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pokretanju i provedbi projekata povećanja dostupnosti infrastrukture širokopojasnog pristupa internetu. Riječ je o aktivnosti koja se odvija u sklopu Provedbenog programa Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Hrvatskoj, a prva u nizu radionica održana je u Požegi, 18. svibnja 2015. i bila je namijenjena predstavnicima Požeško-slavonske županije te predstavnicima tamošnjih gradova i općina.
U radu radionica sudjelovat će HAKOM-ovi stručnjaci, koji će nazočnima predstaviti mogućnosti i značaj širokopojasnog pristupa za razvoj gospodarstva njihovog kraja, okvirnom nacionalnom programu razvoja širokopojasnog pristupa te izazovima lokalne samouprave za uspješno povođenje projekata gradnje elektroničke komunikacijske infrastrukture uz korištenje fondova EU.
 
Provedbeni program i Strategija razvoja širokopojasnog pristupa mogu se pronaći na poveznici  http://www.mppi.hr/default.aspx?id=421
    
                                                                                            # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.