Potpisana Povelja o volontiranju

VIJEST

U sklopu treće Konferencije o volontiranju zaposlenika, kojom se želi potaknuti korporativno volontiranje, HAKOM se priključio organizacijama koje su potpisale Povelju o volontiranju.

 
ZAGREB, 7. svibnja 2019. - U prostorima Kongresnog centra Forum u Zagrebu ovog utorka, 7. svibnja, održava se treća Konferencija o volontiranju zaposlenika. Konferencija ove godine nosi naziv „Na valovima volonterstva“, a održava se u organizaciji Volonterskog centra Zagreb, Hrvatskog centra za razvoj volonterstva i Mreže za razvoj korporativnog volontiranja. Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) priključila se inicijativi korporativnog volontiranja, a Povelju o volontiranju, uz predstavnike više od 20 drugih organizacija, potpisao je u ime HAKOM-a ravnatelj Miran Gosta.

Inicijativom se namjerava dodatno potaknuti uvođenje sustavnijeg pristupa volontiranju te istovremeno ohrabriti tvrtke i organizacije u javnom i državnom sektoru koje su nedavno pokrenule volonterske aktivnosti na daljnje aktivnosti, a isto tako potaknuti i nove na volontiranje. Povelja predstavlja i dobrovoljni izraz spremnosti za promicanje ove aktivnosti prema ostalim dionicima s kojima organizacije posluju, a za same organizacije potpisnike ona predstavlja sustavniji pristup volontiranju kroz definiranje pravila volontiranja, stvaranje pogodnog okruženja za volontiranje te usvajanje standarda volontiranja.

Više informacija o konferenciji dostupno je na poveznici, na kojoj se mogu vidjeti i detalji o programu
!!!xGALERIJAx!!!                                                                                    
                                                                                        

                                                                                            

                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.