Preskočite na glavni sadržaj
HR
Česta pitanja

Na što trebam paziti prilikom sklapanja ugovora?

Prije sklapanja ugovora upoznajte se sa svim uvjetima ugovora i zatražite od operatora pojašnjenje svih nejasnih odredbi. Svakako provjerite sadrži li ugovor naziv i vrstu usluge, dodatne usluge, popuste s vremenskim trajanjem, cijenu za svaku pojedinu uslugu i ukupnu cijenu usluga, obvezno trajanje, rok za realizaciju usluge, uvjete otkazivanja ugovora, informacije o promjeni operatora, informacije o najvažnijim proizvodima i uslugama za korisnike s invaliditetom, adresu za primanje obavijesti i slanje računa (poštansku adresu, adresu elektroničke pošte).
 
Kod ugovora za uslugu u nepokretnoj mreži moraju biti navedene i informacije o minimalnoj, uobičajeno dostupnoj i maksimalnoj brzini pristupa internetu te o HAKOMetru, alatu za mjerenje brzine interneta, čiji su rezultati mjerenja odgovarajući dokaz u slučaju spora s operatorom.
 
Kod ugovora za uslugu u pokretnoj mreži mora biti navedeno pravo na probni rok korištenja usluge u slučaju ugovaranja internet usluge korištenjem prijenosnog routera, kao i napomena u vezi dostupnosti usluge.