Preskočite na glavni sadržaj
HR
Elektroničke komunikacije

Prezentacija nagrađenog projekta članovima BCO mreže

A1 Hrvatska d.o.o. prezentirat će projekt izgradnje širokopojasne infrastrukture na području Grada Solina za koji je dobio European Broadband Award 2023.
 
ZAGREB, 2. veljače 2024. - A1 Hrvatska d.o.o. prezentirat će u utorak, 6. veljače 2024., članovima europske BCO mreže projekt Broadband4Everyone - Plan razvoja širokopojasne infrastrukture za održivi Grad Solin. Ovaj projekt je u studenome 2023. osvojio European Broadband Award u kategoriji Stvaranje potražnje i porast uporabe usluga velikih brzina.

Prezentacija se održava u sklopu redovite serije radionica za razmjenu znanja i iskustava, a namijenjena je članovima BCO mreže. U ime A1 projekt će prezentirati Martina Dragičević, direktorica Sektora za regulatorne poslove i EU fondove.

BCO mreža Europske unije dio je inicijative Europske komisije za poticanje razvoja širokopojasnog pristupa. Kroz razmjenu iskustava i najboljih praksi država članica, BCO mreža pomaže ostvarenje EU ciljeva Gigabitnog društva i Digitalnog desetljeća. Ovom prezentacijom nagrađenog projekta pokazuju se mogućnosti za uspješno korištenje sredstava za sufinanciranje i realizaciju projekata koji doprinose zajedničkim europskim digitalnim ciljevima i u Hrvatskoj.