Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

BEREC organizira radionicu za operatore

U četvrtak, 11. travnja 2024., održat će se hibridna radionica radi razmjene stavova i najboljih praksi u primjeni ex ante regulacije u vezi s obavezama, veleprodajnim operatorima i pregledom komercijalnih ugovora.
 
ZAGREB, 11. ožujka 2024. - BEREC organizira radionicu s dionicima tržišta o ex ante regulatornom iskustvu u vezi s postupkom preuzimanja obveza i pregledom obveza, obvezama određenima isključivo veleprodajnim operatorima te ugovorima zasnovanim na tržišnim uvjetima, iz članaka  76, 79 i 80 EECC-a.
 
Radionica će se održati 11. travnja 2024. godine, od 9:30 do 16:00 sati u hibridnom obliku, uz fizičku prisutnost u prostorijama IRG-a u Bruxellesu. Mjesta će prvenstveno biti rezervirana za predavače radionica i članove BEREC-a. U ovoj fazi, BEREC poziva zainteresirane dionike da se registriraju i iskažu svoj interes za osobno sudjelovanje u obrascu za registraciju koji se nalazi na poveznici, najkasnije do 24. ožujka 2024. Za online sudjelovanje potrebno je registrirati se do 9. travnja 2024., 12:00 CEST.
 
Podaci o povezivanju na radionicu bit će dostavljeni svim prijavljenim sudionicima putem e-pošte uoči održavanja radionice.
 
Više o radionici može se naći na BEREC workshop on potential cases of light-touch regulation when SMP is found  | BEREC (europa.eu). U slučaju bilo kakvih pitanja zainteresirani se mogu obratiti organizatoru skupa na workshop@berec.europa.eu.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.