Preskočite na glavni sadržaj
EN
News

Nema vremenskog ograničenja za bonuse ukinute Tomato tarife "Na tuđi račun"

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE
 
S obzirom na nepoštene ugovorne odredbe kojima je trgovačko društvo VIPnet d.o.o. postojećim korisnicima sada ukinute tarife "Na tuđi račun" ograničilo i vremenski limitiralo korištenje ostvarenih bonus iznosa, HAKOM je zatražio usklađenje i izmjenu postojećih Uvjeta korištenja na način da se pravo na iskorištenje stečenih pogodnosti vremenski ne ograničava.
 
 
ZAGREB, 1. prosinca 2011. - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) je na temelju zaprimljenih pisanih i usmenih upita građana vezanih uz izmjene Uvjeta korištenja Tomato tarife "Na tuđi račun" provela postupak utvrđivanja zakonitosti tih izmjena. Naime, početkom listopada tvrtka VIPnet d.o.o. je ukinula navedenu tarifu te se na nove korisnike počeo primjenjivati novi cjenik. Za postojeće korisnike tarife su istovremeno uvedene izmjene Uvjeta korištenja, a kojima se ograničila i vremenski limitirala mogućnost iskorištenja ostvarenih pogodnosti koje su korisnici stekli na način da su za svaku minutu dolaznih poziva iz drugih mreža dobivali po jednu kunu na bonus računu.
 
Vijeće HAKOM-a je utvrdilo da se radi o nepoštenim ugovornim odredbama te je 30. studenog donijelo odluku kojom se od tvrtke VIPnet d.o.o. traži usklađenje i izmjena postojećih Uvjeta korištenja tarife „Na tuđi račun„ na način da se vremenski ne ograničava pravo na iskorištenje stečenih bonus iznosa. Navedena se odluka primjenjuje danom donošenja te sukladno tome korisnici tarife „Na tuđi račun“ imaju pravo iskorištenja svojih bonus iznosa bez vremenskog ograničenja.
 
                                                                                                          # # #
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM)
Jurišićeva 13
10000 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 489 6000
Fax. + 385 (0)1 4920 227
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: https://www.hakom.hr
Za postavljanje pitanja potrebna je registracija.
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištu elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga. Agencija štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora raznolikih komunikacijskih i poštanskih usluga po prihvatljivim cijenama, definira održive konkurentne uvjete operatorima i davateljima usluga uz pravedne uvjete za povrat investicija te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kvaliteti života u RH upotrebom modernih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, podržavanje rasta investicija i inovacija u tržište elektroničkih komunikacija i poštanskih usluga, osiguravanje učinkovitog korištenja ograničenih resursa, ubrzanje rasta širokopojasnih proizvoda i usluga, osiguravanje pristupačne ponude komunikacijskih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, definiranje i implementiranje učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih kompetencija reguliranja tržišta.