Preskočite na glavni sadržaj
EN
Communications Network

Dozvole na temelju javne dražbe

HAKOM izdaje pojedinačnu dozvolu za uporabu radiofrekvencijskog spektra na temelju prethodno provedenog postupka javne dražbe, za radiofrekvencijski pojas u kojem je, zbog ograničenja raspoloživoga radiofrekvencijskog spektra, takav način izdavanja dozvole utvrđen Tablicom namjene radiofrekvencijskog spektra.
 
Tablici namjene je utvrđeno izdavanje dozvole na temelju prethodno provedenog postupka javne dražbe za radiofrekvencijske pojaseve koji su od posebne važnosti i za koje postoji veliki interes te se svim zainteresiranim stranama zbog ograničenosti radiofrekvencijskog spektra ne bi moglo udovoljiti. Kod ovog načina izdavanja dozvola najčešće zbog tehnološke neutralnosti nije moguće odrediti značajke sustava koji će upotrebljavati taj radiofrekvencijski pojas te se, uz zadovoljavanje kriterija propisanih u odluci o raspisivanju javne dražbe, odabir ponuditelja se vrši na principu najviše ponuđene cijene.

Postupak izdavanja dozvole HAKOM pokreće po službenoj dužnosti. Podrobni uvjeti dodjele i uporabe, mjerila odabira i postupak raspisivanja i provođenja natječaja opisani su u Pravilniku o uvjetima dodjele i uporabe radiofrekvencijskog spektra ("NN" 45/12"NN" 50/12"NN" 97/14"NN" 116/17 i "NN" 129/19).