Preskočite na glavni sadržaj
EN
News

Izvješće BEREC-a nakon održane 48. plenarne sjednice

BEREC je izvijestio dionike o svim odlukama koje su usvojene na sjednici koja je koncem rujna i početkom listopada održana u Dubrovniku, ali i o presudi Europskog suda pravde u svezi zero rated usluge.

ZAGREB, 7. listopada 2021. - O rezultatima rada i usvojenim odlukama na 48. plenarnoj sjednici Tijela europskih regulatora za elektroničke komunikacije BEREC-a, kao i o izvješću o presudi Europskog suda pravde u svezi zero rated usluge, javnost je izvijestio Michel Van Bellinghen, predsjedavajući BEREC-a sa supredsjedateljima. BEREC snažno podupire nastojanja Europske komisije da se stvori kreativno i pošteno tržište u digitalnom sektoru, koje će jednako koristiti svim dionicima. Nastavno na presudu Europskog suda pravde, vezano uz zero-rated usluge, BEREC planira ažurirati Smjernice o otvorenom internetu u lipnju 2022. Na konferenciji za medije predstavljeno je više dokumenata koje je usvojio Odbor regulatora na sjednici koja je održana u Dubrovniku, a priopćenje za medije BEREC-a dostupno je u cijelosti na poveznici.     

Promicanje potpune povezanosti za potrošače i tvrtke ostat će ključni prioritet BEREC -a i u idućoj godini, a nacrt BEREC-ovog programa rada za 2022. predstavila je Annemarie Sipkes (ACM, Nizozemska), novoizabrana predsjednica BEREC –a koja će voditi BEREC iduće godine. I ovom prigodom upućen je poziv dionicima da se aktivno uključe u javno savjetovanje te je istaknuto kako će, u skladu s europskim ambicijama za stvaranje Europe prilagođene digitalnom dobu, BEREC doprinijeti olakšavanjem uvođenja mreža vrlo velikog kapaciteta, stimulirajući njihov doprinos u uklanjanju digitalnog jaza. Javno savjetovanje završit će 5. studenoga, a konačni BEREC-ov program rada bit će usvojen tijekom plenarnih sastanaka BEREC -a u prosincu 2021. Dionici se pozivaju da se pridruže raspravi o BEREC -ovom programu rada i tijekom održavanja BEREC-ovog Foruma dionika, koji će se održati 28. listopada u Briselu.

Cjelovit popis svih odluka koje su usvojene na 48. plenarnoj sjednici BEREC-a dostupan je na poveznici, a iduća, 49. plenarna sjednica održat će se od 9. do 10. prosinca u Švedskoj.
 

For additional information please contact:

Croatian Regulatory Authority for Network Industries (HAKOM)

  • Roberta Frangeša Mihanovića 9
  • 10110 Zagreb, Croatia
  • Tel. + 385 (0) 1 700 70 07
  • Fax + 385 (0)1 700 70 70

Media inquiries can be submitted online using HAKOM’s official website: www.hakom.hr

About Hakom

HAKOM - Croatian Regulatory Authority for Network Industries – ensures preconditions for a fair market competition, stable growth and environment for innovations in the electronic communications and postal services market. HAKOM protects users’ interests and the possibility of choice among various communications and postal services at affordable prices, defines sustainable competitive conditions for operators and service providers under fair conditions for return on investment, and provides support to economic growth, public services and the quality of life in the Republic of Croatia by using modern technologies. HAKOM’ strategic goals are: to promote regulation of the electronic communications and postal services market, to support growth of investments and innovations in the electronic communications and postal services market, to provide efficient use of limited resources, to accelerate the growth of broadband products and services, to provide affordable offers of communications and postal services, to provide protection and informing of users, to build an efficient and comprehensive information system, to define and implement efficient processes, and to acquire multi-disciplinary expertise in market regulation.