Preskočite na glavni sadržaj
EN
News

Poziv na prijavu projekata za nagradu „European Broadband Awards 2022“

Projekti se na natječaj mogu prijaviti do 31. siječnja 2022., a cilj je promicanje uspješno završenih projekata, ali i onih koji su u fazi provedbe.
 
ZAGREB, 13. siječnja 2022. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao Nadležni ured za širokopojasnost (Broadband Competence Office), obavještava javnost kako je otvoren ovogodišnji javni poziv za prijavu projekata za nagradu „European Broadband Awards 2022“. Riječ je o nagradi za najbolje projekte izgradnje širokopojasne infrastrukture čija je dodjela planirana u ožujku ove godine. Cilj dodjele nagrade je promicanje uspješno završenih projekata, ali i onih koji su u fazi provedbe. Poziv za prijavu otvoren je do 31. siječnja 2022., do 16 sati. Za nagradu je moguće prijaviti sve tipove projekata u naprednoj fazi provedbe (najmanje 65 posto provedenosti), neovisno o veličini i lokaciji, a koji primjenjuju različita tehnološka rješenja. Projekti mogu biti razvijeni u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a u obzir dolaze i oni koji su financirani iz privatnih izvora i koriste inovativne investicijske, poslovne ili financijske modele.

Nagrade će se dodjeljivati u pet kategorija, a projekte će ocjenjivati ​​i odabrati žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka koje imenuje Europska komisija. Detaljnije informacije i obrazac za prijavu dostupni su na internetskoj stranici European Broadband Awards na poveznici.

Podsjećamo kako su ranijih godina ovu nagradu osvajali i hrvatski projekti. Brojni od njih dospijevali su među finaliste ove poticajne nagrade, kojom se želi istaknuti primjere dobre prakse europskih broadband projekata. Dodijeljene nagrade ukazuju kako su i mali projekti alternativnih operatora, kao i lokalnih zajednica ne samo poticani, već i prepoznati i vrednovani na razini EU-a.
 

For additional information please contact:

Croatian Regulatory Authority for Network Industries (HAKOM)

  • Roberta Frangeša-Mihanovića 9 Street
  • 10110 Zagreb, Croatia
  • Tel. + 385 (0) 1 700 70 07
  • Fax + 385 (0)1 700 70 70

Media inquiries can be submitted online using HAKOM’s official website: www.hakom.hr

About Hakom

HAKOM - Croatian Regulatory Authority for Network Industries – ensures preconditions for a fair market competition, stable growth and environment for innovations in the electronic communications and postal services market. HAKOM protects users’ interests and the possibility of choice among various communications and postal services at affordable prices, defines sustainable competitive conditions for operators and service providers under fair conditions for return on investment, and provides support to economic growth, public services and the quality of life in the Republic of Croatia by using modern technologies. HAKOM’ strategic goals are: to promote regulation of the electronic communications and postal services market, to support growth of investments and innovations in the electronic communications and postal services market, to provide efficient use of limited resources, to accelerate the growth of broadband products and services, to provide affordable offers of communications and postal services, to provide protection and informing of users, to build an efficient and comprehensive information system, to define and implement efficient processes, and to acquire multi-disciplinary expertise in market regulation.