Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Poziv na prijavu projekata za nagradu „European Broadband Awards 2022“

Projekti se na natječaj mogu prijaviti do 31. siječnja 2022., a cilj je promicanje uspješno završenih projekata, ali i onih koji su u fazi provedbe.
 
ZAGREB, 13. siječnja 2022. - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), kao Nadležni ured za širokopojasnost (Broadband Competence Office), obavještava javnost kako je otvoren ovogodišnji javni poziv za prijavu projekata za nagradu „European Broadband Awards 2022“. Riječ je o nagradi za najbolje projekte izgradnje širokopojasne infrastrukture čija je dodjela planirana u ožujku ove godine. Cilj dodjele nagrade je promicanje uspješno završenih projekata, ali i onih koji su u fazi provedbe. Poziv za prijavu otvoren je do 31. siječnja 2022., do 16 sati. Za nagradu je moguće prijaviti sve tipove projekata u naprednoj fazi provedbe (najmanje 65 posto provedenosti), neovisno o veličini i lokaciji, a koji primjenjuju različita tehnološka rješenja. Projekti mogu biti razvijeni u jedinicama lokalne i regionalne samouprave, a u obzir dolaze i oni koji su financirani iz privatnih izvora i koriste inovativne investicijske, poslovne ili financijske modele.

Nagrade će se dodjeljivati u pet kategorija, a projekte će ocjenjivati ​​i odabrati žiri sastavljen od međunarodnih stručnjaka koje imenuje Europska komisija. Detaljnije informacije i obrazac za prijavu dostupni su na internetskoj stranici European Broadband Awards na poveznici.

Podsjećamo kako su ranijih godina ovu nagradu osvajali i hrvatski projekti. Brojni od njih dospijevali su među finaliste ove poticajne nagrade, kojom se želi istaknuti primjere dobre prakse europskih broadband projekata. Dodijeljene nagrade ukazuju kako su i mali projekti alternativnih operatora, kao i lokalnih zajednica ne samo poticani, već i prepoznati i vrednovani na razini EU-a.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.