Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na okruglom stolu na temu ˝Knin – sjecište željezničkih pravaca˝

VIJEST

Okrugli stol, koji je organiziran u suradnji s Udruženjem luka, uz pokroviteljstvo Grada Knina, dio je tematskih konferencija, kojima Sektor za promet i veze HGK želi pridonijeti promjenama poslovne klime u Hrvatskoj.
 
ZAGREB, 28. travnja 2017. - U prostorijama Hrvatske gospodarske komore (HGK) u Kninu, ovog petka, 28. travnja, održat će se okrugli stol na temu ˝Knin – sjecište željezničkih pravaca˝.  Okrugli stol, koji je organiziran u suradnji s Udruženjem luka, uz pokroviteljstvo Grada Knina, dio je tematskih konferencija, kojima Sektor za promet i veze HGK želi pridonijeti promjenama poslovne klime u Hrvatskoj, otvoreno progovarajući o svim problemima koje imaju pojedine djelatnosti iz područja transporta, nudeći i rješenja kojima se mijenja stanje i otvaraju perspektive rasta.

Cilj održavanja okruglog stola je podizanje svijesti o željeznicama u RH. Razvijeni željeznički promet ne samo da unaprjeđuje brži protok roba i ljudi, već i potiče demografsku obnovu manje razvijenih dijelova RH. U radu okruglog stola sudjelovat će brojni gospodarstvenici, ekonomski stručnjaci, predstavnici resornih ministarstava, gradova i županija te drugih javnih tijela.
U ime Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) događaju će nazočiti stručnjak za željezničke usluge Hrvoje Boban, struč. spec. admin. publ. 

Više informacija može se vidjeti putem poveznice http://www.hgk.hr/okrugli-stol-knin-sjeciste-zeljeznickih-pravaca

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.