Preskočite na glavni sadržaj
HR
e-Agencija

e-Registar "NE ZOVI"

Ukoliko ne želite da Vas trgovci kontaktiraju kako bi vam prodali neku uslugu ili proizvod putem telefona razmislite o upisu vašeg telefonskog broja u Registar "NE ZOVI". Brojeve upisane u Registar trgovci ne smiju zvati ili na te brojeve slati promidžbene ili prodajne poruke.
 
Registar "NE ZOVI" je besplatni javni Registar telefonskih brojeva potrošača koji ne žele da ih trgovci kontaktiraju putem telefona ili SMS i MMS poruka u svrhu promidžbe i prodaje, a propisan je Zakonom o zaštiti potrošača.
 
Brojeve upisuje (ili ispisuje) pojedini operator na zahtjev potrošača (potpisnika ugovora s operatorom) u roku od 7 dana od zaprimanja zahtjeva. HAKOM ne upisuje ili ispisuje brojeve, a nadležan je za postupanje operatora u slučajevima spornih zahtjeva za upis/ispis. 
 
Registar "NE ZOVI" je javan i prikazuje samo tri informacije: je li pojedini broj upisan u registar, jesu li za taj broj povučene sve prethodno date privole i vremenska oznaka kada je broj upisan u registar. Ostale informacije vezane uz broj upisan u Registar "NE ZOVI" nisu dostupne! 

ZAHTJEVI SE PREDAJU ISKLJUČIVO KOD ODABRANOG OPERATORA.

„Obrazac možete pronaći na internetskoj stranici Narodnih novina u sklopu Pravilnika o Registru „Ne zovi“ ili kod svog operatora“, ili ga možete preuzeti na sljedećoj poveznici.

Za kršenje Zakona o zaštiti potrošača, odnosno kontaktiranje brojeva upisanih u Registar u svrhu promidžbe i prodaje od strane trgovaca, nadležan je Državni inspektorat.

Više informacija o Registru "NE ZOVI" dostupne su na sljedećim poveznicama: