Preskočite na glavni sadržaj
HR
e-Agencija

e-Prenosivost

Korisnici mogu odabrati za sebe optimalnog operatora sukladno svojim potrebama i navikama. Služi li se korisnik uslugama jednog operatora i odluči prijeći u mrežu drugoga, to može učiniti na jednostavan način uz zadržavanje dotadašnjeg broja.

Operatori i davatelji usluga moraju omogućiti korisnicima zadržavanje istog broja i predbroja, bez obzira na mrežu u koju prelaze.

Operatori javno dostupnih telefonskih usluga moraju omogućiti svojim korisnicima, na njihov zahtjev da zadrže dodijeljeni broj pri promjeni operatora. Upute o tome kako promijeniti operatora i zadržati dosadašnji broj možete naći ovdje.

Procedura prenosivosti broja određena je Pravilnikom o prenosivosti broja. Putem naših internetskih stranica možete provjeriti status prijenosa Vašeg broja telefona, kao i mrežu u kojoj se neki broj trenutno nalazi.

Na taj način korisnici ne moraju vršiti uvid u baze svakog pojedinog operatora već na jednom mjestu imaju mogućnost informiranja o broju, odnosno u kojoj mreži se trenutno nalazi.