Preskočite na glavni sadržaj
HR
Elektroničke komunikacije

Kako prijaviti početak rada radijske postaje?

Prije puštanja u rad radijske postaje za koju je propisana obvezna dostava podataka potrebno je HAKOM-u prijaviti podatke o zemljopisnoj lokaciji i tehničke podatke za svaku postavljenu radijsku postaju ili izmjenu podataka o postojećoj radijskoj postaji. Od ove obveze izuzeti su nositelji dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra na plovilu, na zrakoplovu i u amaterskoj službi, kao i korisnici radiofrekvencijskog spektra koji rade prema općoj dozvoli u kojoj nije navedena obveza prijave.

Naputak i obrasce prijave početka rada radijske postaje, pripadajućeg zapisnika o postavljanju možete naći ovdje: 
U slučaju izmjene parametara radijskih postaja u odnosu na dozvolu za uporabu radiofrekvencijskog spektra u radiodifuziji izdanu temeljem javnog natječaja ili javne dražbe (DVB-T i DVB-H multipleksi), nositelj dozvole je dužan izmjene prijaviti HAKOM-u 30 dana prije planiranog početka rada. Tek nakon odobrenja HAKOM-a smije započeti s radom.

Naputak o izmjenama parametara u odnosu na dozvolu za uporabu radiofrekvencijskog spektra u radiodifuziji izdanu temeljem javnog natječaja ili javne dražbe i pripadajući obrazac naći ćete ovdje.