Preskočite na glavni sadržaj
HR
Elektroničke komunikacije

Javni natječaj za uporabu RF spektra za digitalni radio za multipleks MUX 1 na području RH


ZAGREB, 24. lipnja 2021. - Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) je na sjednici održanoj 24. lipnja 2021. usvojilo prijedlog odluke o raspisivanju natječaja i natječajne dokumentacije za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektroničkom komunikacijskom mrežom digitalnog radija na području Republike Hrvatske. U skladu s time pokrenuta je javna rasprava koja traje od 24. lipnja do 9. srpnja 2021. i dostupna je na sljedećoj poveznici.

ZAGREB, 22. srpnja 2021. - Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) je na sjednici održanoj 22. srpnja 2021. donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektroničkom komunikacijskom mrežom digitalnog radija, za multipleks MUX 1 na području Republike Hrvatske.
 
U spomenutom multipleksu koristit će se DAB+ standard. Javni natječaj je pokrenut kako bi se omogućio komercijalni rad DAB+ mreže u Republici Hrvatskoj. Uvjeti sudjelovanja na natječaju i donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude propisani su natječajnom dokumentacijom, koja se može besplatno preuzeti na sljedećoj poveznici.
 
Ponude na natječaj mogu se podnijeti HAKOM-u najkasnije do 10. rujna 2021. godine do 10,00 sati po srednjoeuropskom vremenu, neovisno o načinu dostave ponude.
 
Odluka o izdavanju dozvole donijet će se najkasnije do 11. listopada 2021.

ZAGREB, 27. kolovoza 2021. HAKOM je zaprimio 11. kolovoza 2021. zahtjev za pojašnjenjem Natječajne dokumentacije za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektroničkom komunikacijskom mrežom digitalnog radija na području Republike Hrvatske od 22. srpnja 2021. Objašnjenja natječajne dokumentacije nalaze se u dokumentu na poveznici.

ZAGREB, 10. rujna 2021. U skladu s postupkom provođenja natječaja, HAKOM je 10. rujna 2021. na javnom otvaranju otvorio pristiglu ponudu. U natječajnom roku pristigla je jedna ponuda, ponuđača Odašiljača i veza d.o.o.

ZAGREB, 7. listopada 2021.  - U postupku javnog natječaja za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja elektroničkom komunikacijskom mrežom digitalnog radija, za multipleks MUX 1 na području Republike Hrvatske, kao najpovoljnija ponuda odabire se ponuda trgovačkog društva Odašiljači i veze d.o.o., te je sukladno odluci izdana pojedinačna dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra.