Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

HAKOM će aktivno sudjelovati u radu ovogodišnjeg 63. Međunarodnog simpozija ELMAR-2021

Najstarija znanstvena europska konferencija održat će se u Zadru od 13. do 15. rujna.
 
ZAGREB, 8. rujna 2021. - Zadar je i ove godine domaćin Međunarodnog simpozija ELMAR-2021, najstarije konferencije u Europi, koja 63 godine za redom okuplja istaknute međunarodne stručnjake, a koja započinje 13 rujna. Ovogodišnji znanstveni program uključuje niz predavanja te prezentacije prihvaćenih znanstvenih članaka, koje recenziraju dva neovisna recenzenta, a koji se objavljuju u zborniku radova te indeksiraju u prestižnim međunarodnim bibliografskim bazama podataka. Tijekom konferencije, čiji je završetak planiran 15. rujna, održavat će se čitav niz sjednica, panel rasprava i radionica koje će se, zbog ograničenih putovanja, dijelom održavati i putem videokonferencija.
 
HAKOM je i ove godine pokrovitelj događanja te će aktivno sudjelovati u radu ELMAR-a. Prvog dana konferencije (13. rujna od 14.30 do 17 sati) planirano je održavanje okruglog stola na temu ˝5G tehnologija donosi nove mogućnosti˝ u čijem će radu uz stručnjake HAKOM-a sudjelovati i predstavnici EBU-a (European Broadcasting Union), OiV-a i društva ELMAR. HAKOM će izložiti svoja iskustva vezana uz postupak nedavno održane javne dražbe radiofrekvencijskog spektra za 5G (pravila, uvjeti, obaveze, rezultati).
 
Program ovogodišnjeg ELMAR-a dostupan je putem poveznice.
 
 
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.