Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM donio odluku u svezi cijena korisničkih paketa za socijalno ugrožene skupine krajnjih korisnika - postojećim korisnicima cijene se ne mijenjaju

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Vijeće HAKOM-a donijelo je danas odluku kojom su operatoru univerzalnih usluga, Hrvatskom Telekomu (HT), odobrene cijene javne govorne usluge prilagođene potrebama socijalno ugroženih skupina krajnjih korisnika – korisnika usluga s posebnim socijalnim potrebama, koje će se početi primjenjivati od 1. srpnja 2017., odnosno na ugovore sklopljene nakon 30. lipnja 2017.

ZAGREB, 26. travnja 2017. – Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (Vijeće HAKOM-a) je na sjednici održanoj 26. travnja 2017., donijelo odluku kojom su HT-u odobrene cijene javno dostupne govorne usluge prilagođene potrebama socijalno ugroženih skupina krajnjih korisnika – korisnika usluga s posebnim socijalnim potrebama. Riječ je o cijenama koje će se početi primjenjivati od 1. srpnja 2017.

Naime, Hrvatski Telekom d.d. (HT) je ukinuo korisničke pakete ˝HALO Super 60˝ za privatne korisnike te ˝HALO Start˝ i ˝HALO Super Business˝ za poslovne korisnike. Umjesto istih, od 1. siječnja 2017., na privatne korisnike se primjenjuje paket ˝Halo Zovem Sve˝, a na poslovne korisnike ˝HALO Super Business 100˝, dok su posebni popusti za posebne kategorije korisnika - korisnika usluga s posebnim socijalnim potrebama, ostali nepromijenjeni. Međutim, HT će 1. srpnja 2017. ukinuti mogućnost korištenja ˝HALO Super 60˝, ˝HALO Start˝ i ˝HALO Super Business˝ za sve korisničke skupine pa tako i za navedene posebne kategorije korisnika. U tom smislu, zatraženo je i od HAKOM-a dobiveno odobrenje na novi cjenik javne govorne usluge prilagođene potrebama socijalno ugroženih skupina krajnjih korisnika – korisnika usluga s posebnim socijalnim potrebama, uz određene uvjete. Tako će svi novi korisnici koji ulaze u navedenu posebnu kategoriju korisnika, a koji podnesu zahtjev HT-u za posebne cijene javne govorne usluge nakon 1. srpnja 2017., imati na raspolaganju isključivo ponudu korisničkog paketa ˝HALO Zovem Sve˝ za privatne korisnike i ˝Halo Super Business 100˝ za poslovne korisnike. U odnosu na postojeće korisnike, odnosno korisnike s kojima će ugovori biti sklopljeni do 30. lipnja 2017., zadržavaju se postojeće cijene. HT će omogućiti postojećim korisnicima koji nakon 1. srpnja 2017. podnesu zahtjev, prelazak na novi korisnički paket.
 
                                                                                             # # #
  
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.