Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na konferenciji Broadband Days 2017 u Briselu

VIJEST

Prvog dana konferencije održana je radionica "Broadband Europe" i dodijeljene su nagrade za najbolje projekte.


ZAGREB, 21. studenoga 2017. - U Briselu se 20. i 21. studenoga, u organizaciji njemačke agencije ˝atene KOM GmbH˝ i Europske komisije, održava konferencija "Broadband Days 2017, koja  je okupila preko 200 stručnjaka iz područja elektroničkih komunikacija iz svih zemalja Europske unije. Tijekom održavanja konferencije sudionici će biti upoznati s aktualnostima vezano uz projekte izgradnje širokopojasne mreže.

Na otvaranju konferencije, prvog dana, održana je i radionica na kojoj su prezentirane novosti vezano za projekte izgradnje širokopojasne mreže, raspravljena su moguća poboljšanja istih te su predstavnici pojedinih zemalja ukratko izložili svoja dosadašnja iskustva. U nastavku dana, održana je konferencija na kojoj su predstavnici pojedinih regulatornih tijela i Europske komisije ukratko izložili važnost ostvarenja gigabitnog društva, izazove s kojima se susreću u provođenju aktualnih projekata te je istaknuta važnost unificiranja postupka mapiranja. Sudionicima je također omogućeno i postavljanje pitanja. Na samom kraju dana održana je i svečana dodjela nagrada za najuspješnije širokopojasne projekte u 2017.

Na konferenciji sudjeluju stručnjakinje Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a), Josipa Đerek, dipl. iur., i Tihana Cerovac, dipl. oec.
 
Više informacija o ovoj konferenciji može se vidjeti putem poveznice https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/broadband-days-2017

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.