Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na sastanku BEREC-ove radne skupine NGN

VIJEST

Radna skupina bavi se temama koje se tiču razvoja mreže nove generacije te izazovima koji iz toga proizlaze.

 
ZAGREB, 21. travnja 2017. – U Briselu se u organizaciji europskog regulatornog tijela za elektroničke komunikacije BEREC-a (Body of European Regulators for Electronic Communications) održao sastanak radne skupine NGN EWG  (Next Generation Networks Expert Working Group). Ova radna skupina bavi se temama koje se tiču razvoja mreže nove generacije te izazovima koji iz toga proizlaze. Kako se radi o sastanku cjelokupne NGN radne skupine na sastanku se govorilo o više aktualnih tema kojima se radna skupina bavi. Prva tema sastanka bile su završne konzultacije po pitanju izvješća „Praksa IP međupovezivanja u kontekstu mrežne neutralnosti“ s obzirom kako navedeno izvješće treba biti usvojeno na sljedećoj plenarnoj sjednici BEREC-a. Druga tema sastanka bila je vezana za implementaciju direktive o mjerama za smanjenje troškova postavljanja elektroničkih komunikacijskih mreža velikih brzina, dok je treća tema sastanka bila vezana za nove oblike dijeljenja pasivne svjetlovodne mreže koji se baziraju na multipleksiranju na bazi valne duljine.
 
Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) na sastanku su predstavljali stručnjakinja za pravne poslove Lidija Antonić, dipl. iur., i stručnjak za analizu tržišta Tomislav Lovrić, mag. ing. el.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.