Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na sastanku projektnog tima ECC PT1

VIJEST

Najvažnije teme sastanka odnose se na daljnji razvoj regulatornog okvira za uskopojasne i širokopojasne komunikacije stroja sa strojem (M2M - Machine-To-Machine Communications), harmonizaciju radiofrekvencijskog spektra za implementaciju 5G tehnologije i potrebe za dodatnim spektrom za širokopojasni pristup internetu.

 
ZAGREB, 25. travnja 2017. - U Berlinu se od 24. do 28. travnja održava 55. sastanak projektnog tima ECC PT1, koji se bavi područjem IMT tehnologija (International Mobile Telecommunications), a vezano uz radiofrekvencijsko planiranje i razvoj regulative za postojeće i nove generacije pokretnih komunikacija. Sastanak se održava u organizaciji Europske konferencije poštanskih i telekomunikacijskih uprava (European Conference of Postal and Telecommunications Administrations  - CEPT), Odbora za elektroničke komunikacije (ECC - Electronic Communications Committee), a sudionici navedenog sastanka su predstavnici europskih regulatornih tijela, administracije i industrije. Najistaknutije teme sastanka odnose se na daljnji razvoj regulatornog okvira za uskopojasne i širokopojasne komunikacije stroja sa strojem (M2M - Machine-To-Machine Communications), harmonizaciju radiofrekvencijskog spektra za implementaciju 5G tehnologije i potrebe za dodatnim spektrom za širokopojasni pristup internetu.

Na sastanku Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavlja viši stručnjak za javne mreže Krešimir Mazor, dipl. ing. el.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.