Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

HAKOM organizira treći 5G dan

Konferencija će okupiti predstavnike industrije, znanstvene zajednice, gospodarstva i državnih institucija, a s ciljem predstavljanja tehničkih mogućnosti 5G-a
 
ZAGREB, 4. travnja 2022. – U organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) u srijedu, 13. travnja 2022., održat će se treća konferencija ˝5G dan˝. U fokusu konferencije bit će tehničke mogućnosti i primjena 5G tehnologije, čime bi se trebale stvoriti mogućnosti za brži gospodarski i društveni razvoj Republike Hrvatske.
 
U sklopu konferencije prezentacije će održati predstavnici Visokog učilišta Algebra, poliklinike Sinteza, Rimac Technology, EOLO S.p.A. i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (FER-a). Uvodnu prezentaciju vezano uz digitalnu tranziciju i moguće primjene 5G te svojoj ulozi u tom procesu održat će Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva (SDURDD). U sklopu konferencije održat će se i panel rasprava na temu „5G i društvo budućnosti“. Svoje viđenje 5G primjena, razvoja tehnologije, potreba za stručnjacima i drugim resursima dat će predstavnici HUP-ICT-a, Rimac Technology, Algebre i HAKOM-a. Proizvođači opreme, predstavnici industrije i operatori predstavit će u sklopu izložbenog prostora svoje proizvode i usluge vezane uz 5G.
 
Konferencija će se moći pratiti uživo na HAKOM-ovoj Facebook stranici i YouTube kanalu.
 
Program konferencije dostupan je putem poveznice.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.