Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM-ovi stručnjaci u Bjelovaru na tematskoj radionici o zaštiti prava potrošača

VIJEST

Tematska radionica „Savjetovanje potrošača“, na kojoj su sudjelovali predstavnici Udruge za zaštitu potrošača i drugi zainteresirani građani, održana je u utorak u Bjelovaru, a HAKOM-ovi stručnjaci su održali predavanje na temu zaštite korisnika u elektroničkim komunikacijama.

 
ZAGREB, 22. studenoga 2017. - U organizaciji Udruge za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije u Bjelovaru je u utorak, 21. studenoga, održana tematska radionica „Savjetovanje potrošača“ na kojoj su sudjelovali predstavnici udruge za zaštitu potrošača i drugi zainteresirani građani, a HAKOM-ovi stručnjaci tom su prilikom održali predavanje na temu zaštite korisnika u elektroničkim komunikacijama.

HAKOM su na ovoj radionici predstavljali stručnjaci za zaštitu prava korisnika, Marina Ljubić Karanović, dipl. iur., i Andro Marčev, dipl. ing., koji su kroz interaktivnu raspravu nazočne upoznali s pravima korisnika i obvezama operatora elektroničkih komunikacijskih usluga, poput onih koji se tiču sklapanja i raskida pretplatničkih ugovora, mogućnosti kontrole potrošnje ili zaštite od neželjenih iznosa računa. 

                                                                                            # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.