Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM-ovi stručnjaci u sklopu TAIEX misije provode stručno savjetovanje u Crnoj Gori

VIJEST

U sklopu programa Tehničke pomoći i razmjene informacija Europske unije, koji pruža kratkoročnu tehničku pomoć na području usklađivanja, primjene i provedbe zakonodavstva EU, HAKOM-ovi stručnjaci provode radionicu na temu ˝Smjernice BEREC-a za implementaciju europskih pravila o mrežnoj neutralnosti nacionalnim regulatorima˝. Radionica je namijenjena predstavnicima Ministarstva ekonomije Crne Gore te Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost. 
 
ZAGREB, 28. travnja 2017. – Stručnjaci Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) sudjeluju u provedbi još jedne TAIEX misije, u sklopu koje se u Podgorici održava dvodnevna radionica na temu ˝Smjernice BEREC-a za implementaciju europskih pravila o mrežnoj neutralnosti nacionalnim regulatorima˝,  a ista je namijenjena predstavnicima Ministarstva ekonomije Crne Gore i predstavnicima Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost.
 
Tehnička pomoć i razmjena informacija (TAIEX - Technical Assistance and Information Exchange) je program Europske unije koji pruža kratkoročnu tehničku pomoć na području usklađivanja, primjene i provedbe zakonodavstva Europske unije, a i ova misija, koja je povjerena HAKOM-u, dokaz je visokog stupnja ugleda i povjerenja koje HAKOM i njegovi stručnjaci uživaju i izvan državnih granica.
 
HAKOM-ovi stručnjaci, Velimir Švedek, dipl. ing. el. i Marina Brkljačić, dipl. iur. u sklopu radionice održat će niz predavanja te će predstaviti HAKOM-ova iskustva u provedbi Uredbe (EU) 2015/2120 o utvrđivanju mjera u vezi sa pristupom otvorenom internetu, kao i iskustva u provedbi Smjernica BEREC-a za implementaciju europskih pravila o mrežnoj neutralnosti nacionalnim regulatorima, s posebnim naglaskom na mjere upravljanja prometom, problematiku regulacije zero - rated usluga te mjere transparentnosti.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.