Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

HAKOM sudjelovao na radionici Hrvatskog društva željezničkih inženjera

U sklopu radionice održano je HAKOM-ovo predavanje na temu ˝Razvoj i nadzor liberaliziranog željezničkog tržišta u RH˝
 
ZAGREB, 21. ožujka 2022. – Na poziv Hrvatskog društva željezničkih inženjera (HDŽI) HAKOM je sudjelovao na radionici „Akademija 21“, koja je 18. i 19. ožujka 2022. održana u Tuheljskim Toplicama. HDŽI je strukovna udruga koja se zalaže za afirmaciju željeznice kao ekološki prihvatljivog, energetski učinkovitog, konkurentnog i sigurnoga prometnog sustava, a željezničkim stručnjacima kao nositeljima razvitka cjelokupnog nacionalnog željezničkog sustava omogućava stjecanje naprednih znanja i usavršavanje. „Akademija 21“ je zamišljena kao edukacijsko-komunikacijska platforma čija je svrha aktivnim članovima HDŽI-a pružiti dodatnu edukaciju iz različitih područja vezanih za željeznicu i njihov interes, promovirati tehnologije, dostignuća i trendove u željezničkom sektoru te jačati kapacitete i imidž HDŽI-a.

Zbog stručnog znanja iz područja regulacije i nadzora tržišta željezničkih usluga HAKOM je prepoznat kao partner u ovom području, a predstavnici HAKOM-a održali su stručno predavanje na temu Razvoj i nadzor liberaliziranog željezničkog tržišta u Republici Hrvatskoj. Na interaktivnoj radionici izmijenjena su iskustva i znanja na teme digitalizacije željeznice, uloge sistem inženjera na željeznici, izazova kod planiranja velikih željezničkih projekata, uvođenja novih digitalnih rješenja na području željezničke infrastrukture te primjene inteligentnih transportnih sustava u funkciji upravljanja željezničkim prometom.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.