Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

IRG Rail Network Meeting

Pripremni sastanak za uskoro nadolazeći plenarni sastanak IRG Rail-a održan je u Zagrebu.
 
Zagreb, 3. svibnja 2022. - U Zagrebu je održan sastanak članova IRG Rail-a, koji je uključivao i predsjedavajuće radnim grupama, kao priprema za plenarni sastanak ove organizacije planiran 24. i 25. svibnja u Splitu.
 
Na sastanku su raspravljane aktualnosti u željezničkom sektoru, kao i unutar IRG Rail-a. Na dnevnom redu bili su izvještaji o ispunjavanju Programa rada za 2022. godinu, izbor potpredsjedavajućeg IRG Rail-a te pregled aktivnosti od prošlog plenarnog sastanka u studenom 2021.  Pripremni sastanak bio je organiziran hibridno i dio sudionika sudjelovao je online.
 
Više o IRG Rail-u može se naći na sljedećoj poveznici.
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.