Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Javna rasprava o Strategiji HAKOM-a za razdoblje 2022. - 2025.

O predloženom dokumentu moguće se izjasniti do 17. prosinca do kada je otvorena javna rasprava.

ZAGREB, 3. prosinca 2021. – U tijeku je javna rasprava o Strategiji HAKOM-a za četverogodišnje razdoblje, od 2022. do 2025. Strategija se naslanja na prethodnu Strategiju za razdoblje od 2019. do 2021. i uzima u obzir ostvarenost ciljeva postavljenih u navedenom razdoblju. Temelji se na aktualnom makroekonomskom okruženju, unutarnjim potencijalima te prepoznatim prilikama i trendovima razvoja tržišta, odnosno izazovima na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga.

Javna rasprava otvorena je do 17. prosinca 2021. do 14 sati, a svi zainteresirani svoje komentare mogu dati na poveznici.
 
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.