Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Objavljen je 3. poziv za dostavu prijedloga u okviru CEF-a

Poziv je otvoren 17. listopada 2023., a rok za prijavu prijedloga je produljen je do 20. veljače 2024. Sufinancirat će se projekti od zajedničkog europskog interesa u iznosu od 51 do 100 milijuna EUR-a, ovisno o temi poziva.
 
ZAGREB 17. listopada 2023. – Objavljen je treći poziv za dostavu prijedloga za dodjelu sredstava u okviru digitalne dionice programa Instrumenta za povezivanje Europe (CEF) u kojemu će se sufinancirati projekti iz područja 5G pokrivanja duž prometnih pravaca (ceste, željeznice, vodeni putovi) sa 100 milijuna EUR-a za studije i radove, 5G i Edge Cloud za pametne zajednice s 51 milijun EUR-a za radove i jezgrena povezivost za digitalne globalne pristupnike (podmorski kabeli, satelitska zemaljska infrastruktura) s 90 milijuna EUR-a za studije i radove. Prvotno određeni rok za prijavu prijedloga do 17. siječnja 2024. produljen je do 20. veljače 2024.
 
Na poziv se mogu prijaviti javni ili privatni subjekti (uključujući zajednička ulaganja) osnovani u zemljama EU-a, uključujući prekomorske zemlje ili teritorije. Pod određenim uvjetima moguće su i prekogranične i međunarodne suradnje, a sudjelovanje podliježe sigurnosnim ograničenjima koja su definirana za svaki poziv posebno.
 
Teme poziva, koraci evaluacije i postupak dodjele bespovratnih sredstava bit će detaljno predstavljeni u okviru Info dana o 3. CEF pozivu koji organiziraju Europska komisija, Glavna uprava za komunikacijske mreže, sadržaj i tehnologiju (CONNECT) i Izvršna agencija za zdravstvo i digitalnu tehnologiju (HaDEA). Info dan će se održati 26. listopada 2023. online, a zainteresirani dionici bit će u prilici saznati više informacija o tome kako se prijaviti i kako sastaviti uspješne prijedloge za 3. poziv.
 
Za dodatne informacije o ovom pozivu može se kontaktirati HaDEA putem elektroničke pošte HADEA-CEF-DIGITAL-CALLS@ec.europa.eu

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.