Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

Obljetnica smrti prof. dr. sc. Antuna Carića

VIJEST

Prof. dr. sc. Antun Carić, bio je jedan od tvoraca Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) kao suvremenog neovisnog nacionalnog regulatornog tijela. Njemu u spomen HAKOM je 2015. ustanovio godišnju nagradu „Antun Carić“, koja se dodjeljuje za javno objavljeni ili javno predstavljeni znanstveni ili stručni rad iz djelokruga HAKOM-a.
 
ZAGREB, 28. travnja 2017. – U nedjelju, 30. travnja 2017., navršit će se dvije godine od preranog odlaska prof. dr. sc. Antuna Carića, jednog od tvoraca Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) kao suvremenog neovisnog nacionalnog regulatornog tijela. Zahvaljujući njegovom znanju, iskustvu i neiscrpnom izvoru ideja, preko HAKOM-a su zaživjeli mnogi uspješni programi i projekti poput "e-agencije", projekti suradnje sa sveučilišnom zajednicom u Republici Hrvatskoj "Pogled u budućnost", kao i specijalistički poslijediplomski studij iz regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te program potpora razvoju širokopojasnog pristupa internetu.
Njegujući uspomenu na prof. dr. sc. Antuna Carića, koji je ostavio neizbrisiv trag u razvoju hrvatskog nacionalnog regulatornog tijela, HAKOM je 2015. ustanovio godišnju nagradu „Antun Carić“, koja se dodjeljuje za javno objavljeni ili javno predstavljeni znanstveni ili stručni rad iz djelokruga HAKOM-a. 

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.