Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Održan sastanak IRG Rail radne grupe za pristup


Na sastanku IGR Rail radne grupe za pristup (IRG Rail Access Working Group) raspravljene su aktualnosti, buduće teme i plan rada za sljedeću godinu.
 
Zagreb, 4. svibnja 2022. - Članovi IRG Rail-ove radne grupe za pristup (IRG Rail Access Working Group) sastali su se u prostorijama HAKOM-a u Zagrebu u sklopu redovitog sastanka ove radne grupe. Na sastanku su se raspravljale aktualnosti u području regulacije tržišta željezničkih usluga. Na dnevnom redu bile su prezentacije članova o aktualnim regulatornim slučajevima, rasprave o budućim terminima sastanaka te prijedlozi plana rada za 2023. godinu.
 
Sastanak je organiziran kao hibridni te je dio članova sudjelovao online. Više o radu radne skupine IRG Rail Access Working Group može se naći na poveznici.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.