Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Održane edukativne radionice za djecu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

Održano je 11 radionica za 23 razreda učenika, koji su kroz interaktivne prezentacije i rasprave imali priliku učiti o važnosti sigurnog korištenja interneta

ZAGREB, 22. ožujka 2024. - Na poziv Udruge za zaštitu potrošača Bjelovarsko-bilogorske županije HAKOM-ovi stručnjaci za zaštitu korisnika održali su ovog tjedna edukativne radionice za učenike petih i šestih razreda osnovnih škola u Bjelovaru i općini Rovišće. Tijekom tri dana održano je ukupno 11 radionica za 23 razreda učenika, a kroz interaktivne prezentacije i rasprave učenici su imali priliku učiti o važnosti sigurnog korištenja interneta, prepoznavanju online prijetnji te o tome kako se zaštititi prilikom korištenja različitih online platformi i alata.

Kao posebno osjetljiva skupina korisnika elektroničkih komunikacijskih usluga djeca su u fokusu HAKOM-a već duži niz godina, a ovakve radionice HAKOM kontinuirano provodi te se, kad god je to moguće, odaziva pozivima iz osnovnoškolskih ustanova i potrošačkih udruga.

Fotogalerija

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.