Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

Predsjednik Vijeća HAKOM-a dr. sc. Dražen Lučić održao predavanje za 200-tinjak splitskih studenata

VIJEST

Suradnja sa Sveučilištem u Splitu dio je programa "Pogled u budućnost", kojeg HAKOM već dulji niz godina provodi s fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, Splitu i Osijeku.

SPLIT, 28. travnja 2017. - U sklopu programa suradnje sa Sveučilištem u Splitu, predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) dr. sc. Dražen Lučić, održao je ovog petka, 28. travnja, na Pravnom fakultetu u Splitu, u sklopu predmeta "Politička ekonomija" i teme "Tržište", predavanje pod nazivom "Zašto je HAKOM društveno koristan?". Suradnja sa Sveučilištem u Splitu je dio programa "Pogled u budućnost", kojeg HAKOM već dulji niz godina provodi s fakultetima Sveučilišta u Zagrebu, Splitu i Osijeku. Predavanje dr. sc. Dražena Lučića izazvalo je značajan interes te je istomu nazočilo oko 200-tinjak splitskih studenata.
!!!xGALERIJAx!!!

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.