Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Prijave za projekt “Iskustvo zlata vrijedi”

Završnica projekta kojim se omogućava praksa za studente za invaliditetom, održat će se u sklopu konferencije Pristupačna budućnost. 

ZAGREB, 7. svibnja 2024. - Prigodom održavanja međunarodne konferencije „Pristupačna budućnost“ koju organiziraju Poslovni dnevnik i Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM), 12. lipnja 2024., održat će se i završnica projekta “Iskustvo zlata vrijedi”. Riječ je o projektu Poslovnog dnevnika, koji spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom sa ciljem omogućavanja prakse i lakšeg zapošljavanja u budućnosti. Njime se proširuje svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja osoba s invaliditetom, koje do posla zbog osobnih razloga i drugih okolnosti teže dolaze.
Tijekom provedbe ovog projekta, koji traje već 12 godina, praksu je obavilo više od 190 studenata, a njih 12 je dobilo i stalno zaposlenje u istoj kompaniji.

Na mrežnim stranicama Poslovnog dnevnika objavljen je natječaj, pravilnik i prijavnica koju je potrebno popuniti za sudjelovanje u projektu, zaključno do 22. svibnja 2024. 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.