Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Radionica BEREC-a o pravima krajnjih korisnika i tehnološkim trendovima

BEREC-ova radionica, koja će se u travnju održati hibridno, istražit će utjecaj tržišnog i tehnološkog razvoja na prava krajnjih korisnika.
 
ZAGREB, 15. ožujka 2024. - BEREC 9. travnja 2024. organizira hibridnu radionicu kako bi se raspravio utjecaj tržišnog i tehnološkog razvoja na prava krajnjih korisnika i njihovu sposobnost da donose slobodne i informirane odluke. Istaknuti govornici i sudionici na radionici će također razmotriti druga prava proizašla iz Europskog zakonika o elektroničkim komunikacijama (EECC) te razmotriti jesu li neka od njih izazvala ili bi mogla izazvati poremećaje na tržištu ili štetu krajnjim korisnicima. Radionicu će otvoriti Tonko Obuljen (HAKOM), predsjedavajući BEREC-om u 2024. godini.
 
Teme radionice
Radionicu organizira Radna skupina za krajnje korisnike BEREC-a i fokusirat će se na promjene u pravima potrošača, dostupnost usluga, teme vezane uz ugovore i pitanja hitne komunikacije, ali i zanimljivi uvodni panel koji će pokriti buduće trendove i tehnološke izazove. Nakon radionice, BEREC će pripremiti sažeti izvještaj te će prilikom pripreme mišljenja o članku 123. EECC-a uzeti u obzir rezultate radionice.
 
Format radionice
Sudionici mogu prisustvovati radionici uživo u Briselu, u tajništvu IRG-a, na adresi Rue de la Science 14, 3. kat. Događanje je planirano od 10 do 16 sati, a BEREC je produžio rok za registraciju do 29. ožujka 2024. godine.
 
Za online sudjelovanje, poveznica za radionicu bit će poslana e-poštom svim registriranim sudionicima prije događaja.
 
Više o radionici može se naći na internetskim stranicama BEREC-a.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.