Preskočite na glavni sadržaj
HR
Elektroničke komunikacije

Javni natječaj za uporabu RF spektra za zemaljsku DTV za multiplekse M1, M2 i L1 na području RH

JAVNI NATJEČAJ ZA UPORABU RF SPEKTRA ZA ZEMALJSKU DIGITALNU TELEVIZIJU ZA MULTIPLEKSE M1, M2 i L1 NA PODRUČJU RH

ZAGREB, 18. travnja 2019. - Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) je na sjednici održanoj 18. travnja 2019. donijelo odluku o raspisivanju javnog natječaja za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u pojasu 470-694 MHz za pružanje usluge upravljanja trima elektroničkim komunikacijskim mrežama zemaljske digitalne televizije na području Republike Hrvatske. Riječ je o multipleksima M1, M2 i L1 (poveznica).

U spomenutim multipleksima koristit će se noviji DVB-T2 standard i h.265/HEVC sustav kodiranja. Prelazak na učinkovitiji DVB-T2 standard i h.265/HEVC sustav kodiranja će omogućiti nastavak emitiranja postojećih televizijskih sadržaja u visokoj razlučivosti (HDTV) za sve nakladnike, uvođenje novih sadržaja i dodatnih usluga te oslobađanje RF spektra druge digitalne dividende za daljnji razvoj mobilnih usluga. Uvjeti sudjelovanja na natječaju i donošenja odluke o odabiru najpovoljnije ponude propisani su natječajnom dokumentacijom, koja se može besplatno preuzeti na sljedećoj poveznici.

Ponude na natječaj mogu se podnijeti HAKOM-u najkasnije do 14. lipnja 2019. do 10 sati po srednjoeuropskom vremenu, neovisno o načinu dostave ponude.
 
Odluka o izdavanju dozvole donijet će se najkasnije do 12. srpnja 2019.  DONOŠENJE ODLUKE:
 
U postupku javnog natječaja za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra za pružanje usluge upravljanja trima elektroničkim komunikacijskim mrežama digitalne televizije, za multiplekse M1 i M2 na području Republike Hrvatske i L1 na lokalnim područjima: Grad Zagreb; općine: Velika Gorica, Sveta Nedjelja, Stupnik, Jastrebarsko, Klinča Sela, Krašić, Pisarovina, Karlovac, Lasinja, Ozalj, Žakanje, Draganić, Netretić, Duga Resa, Generalski Stol, Barilovići, Krnjak, Bosiljevo; dio općine Samobor; dio općine Vojnić, grad Šibenik, kao najpovoljnija ponuda odabire se ponuda trgovačkog društva Odašiljači i veze d.o.o., te je sukladno odluci izdana pojedinačna dozvola za uporabu radiofrekvencijskog spektra.