Preskočite na glavni sadržaj
HR
Vijesti

Donesena Dopuna Natječajne dokumentacije za MUX 1 i 2 i L1 i produljen je natječajni rok

Produljen rok za natječaj

Usvojen je Dodatak Natječajne dokumentacije i izmjene odluke o raspisivanju natječaja za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u pojasu 470-694 MHz za pružanje usluge upravljanja trima elektroničkim komunikacijskim mrežama zemaljske digitalne televizije na području Republike Hrvatske. Novi rok je do 17. lipnja.
 
ZAGREB, 24. svibnja 2019. - Vijeće Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM-a) na sjednici održanoj 24. svibnja 2019. usvojilo je Dodatak Natječajne dokumentacije i izmjene odluke o raspisivanju natječaja za izdavanje pojedinačne dozvole za uporabu radiofrekvencijskog spektra u pojasu 470-694 MHz za pružanje usluge upravljanja trima elektroničkim komunikacijskim mrežama zemaljske digitalne televizije na području Republike Hrvatske. (poveznica)
 
Riječ je o izmjenama koje su donesene kako bi se otklonile nejasnoće i uočene greške u navedenim dokumentima, a temeljem zaprimljenih zahtjeva za pojašnjenjem Natječajne dokumentacije.
 
Također, HAKOM je objavio i odgovore na pitanja za pojašnjenjem natječajne dokumentacije. (poveznica)
 
Skrećemo pažnju da je produljen natječajni rok, te je ponude moguće podnijeti do 17. lipnja 2019. do 10 sati po srednjoeuropskom vremenu, neovisno o načinu dostave ponude.
 
Odluka o izdavanju dozvole donijet će se najkasnije do 12. srpnja 2019.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)

Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: www.hakom.hr

O Hakom-u

HAKOM - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.