Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na 10. Danima elektroničkih medija u Svetom Martinu na Muri

VIJEST

Na svečanom otvorenju sudionike je u ime HAKOM-a pozdravio predsjednik Vijeća dr. sc. Dražen Lučić, a u programu konferencije sudjeluju HAKOM-ovi stručnjaci iz područja radiokomunikacija.
 
ZAGREB, 22. studenoga 2017. – U Svetom Martinu na Muri se, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a u suorganizaciji Hrvatske udruge radijskih nakladnika (HURIN), Nacionalne udruge televizija (NUT) i Agencije za elektroničke medije (AEM) od 21. do 23. studenoga 2017. održavaju 10. Dani elektroničkih medija, 23. Dani radija, 10. Dani televizija i 10. Dani Interneta.

Na svečanom otvorenju sudionike je u ime HAKOM-a pozdravio predsjednik Vijeća dr. sc. Dražen Lučić, a u programu konferencije sudjeluju HAKOM-ovi stručnjaci iz područja radiokomunikacija. Mr. sc. Danijel Vlahović, viši stručnjak za planiranje radiodifuzije, sudjelovat će na panelu o digitalnom radiju, gdje će govoriti o prvom eksperimentalnom odašiljanju digitalnog radija DAB+ u Republici Hrvatskoj tijekom studenoga 2017., mogućnostima digitalnog radija i trenutnoj primjeni tehnologije digitalnog radija u EU i svijetu.

Dani elektroničkih medija su tradicionalna konferencija koja se bavi aktualnim temama nakladnika elektroničkih medija te pruža nakladnicima komunikaciju s regulatorima i predstavnicima uprave. U sklopu konferencije bit će predstavljeni i rezultati istraživanja prikupljeni u sklopu prvog nacionalnog komparativnog istraživanja o medijskim navikama djece i njihovih roditelja te sigurnosti djece na internetu, koje je tijekom rujna i listopada provedeno u sklopu projekta ˝EU Kids Online˝, a u kojem je HAKOM imao partnersku ulogu.

U prigodi jubilarnih, 10. Dana elektroničkih medija, prvog dana konferencije tradicionalno su dodijeljene nagrade HURIN-a, a priznanje za dugogodišnju suradnju s HURIN-om u ime HAKOM-a preuzeo je ravnatelj mr. sc. Mario Weber. 

Program konferencije dostupan je putem poveznice.
!!!xGALERIJAx!!!

                                                                                             # # # 
 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.