Preskočite na glavni sadržaj
Vijesti

HAKOM na radionici FOAN 2017,održanoj u sklopu međunarodne konferencije o ultramodernim telekomunikacijskim i upravljačkim sustavima – ICUMT

VIJEST

Primarni cilj radionice bio je prezentirati najnovija istraživanja u polju svjetlovodnih tehnologija za pristupne mreže.

 
ZAGREB, 8. studenoga 2017. - U sklopu međunarodne konferencije o ultramodernim telekomunikacijskim i upravljačkim sustavima - ICUMT (International Congress on Ultra modern Telecommunication and Control Systems) u Minhenu, Njemačka, je u utorak, 7. studenoga, održana radionica FOAN 2017 - 7th International WorkShop on Fiber Optics in Access Networks. Primarni cilj radionice bio je prezentirati najnovija istraživanja u polju svjetlovodnih tehnologija za pristupne mreže.
 
Na radionici su sudjelovali brojni stručnjaci i znanstvenici, predstavnici industrije, akademske zajednice i operatora. Hrvatsku regulatornu agenciju za mrežne djelatnosti (HAKOM) predstavljao je viši stručnjak za komunikacijske mreže mr. sc. Mladen Sikirica, kao koautor rada  „Optical access networks deployment in Croatian telecommunications market“ u kojemu je, u suradnji s kolegama Damirom Breškovićem (Ericsson Nikola Tesla d.d.) i dr. sc. Dinkom Begušićem (FESB), napravio pregled razvoja svjetlovodnih pristupnih mreža u Republici Hrvatskoj. Više informacija o radionici dostupno je na poveznici.

                                                                                             # # # 
 
Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:
 
Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM)
Ulica Roberta Frangeša Mihanovića 9
10110 Zagreb
Tel. + 385 (0)1 700 70 07
Fax. + 385 (0)1 700 70 70
 
Novinarski upiti postavljaju se na službenoj web stranici HAKOM-a na adresi: http://www.hakom.hr
 
 
O HAKOM-u:
 
HAKOM (www.hakom.hr) - Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti – osigurava pretpostavke za ravnopravno tržišno natjecanje, stabilan rast i prostor za inovacije na tržištima elektroničkih komunikacija te poštanskih i željezničkih usluga. HAKOM štiti interese korisnika i osigurava mogućnost izbora usluga po prihvatljivim cijenama, određuje održive konkurentne uvjete operatorima, davateljima poštanskih usluga i željezničkim prijevoznicima uz pravedne uvjete za povrat ulaganja te pruža podršku ekonomskom rastu, javnim uslugama i kakvoći života u RH primjenom suvremenih tehnologija. Strateški ciljevi HAKOM-a su unaprjeđenje regulacije tržišta elektroničkih komunikacija te željezničkih i poštanskih usluga, podržavanje rasta ulaganja i inovacija u tržišta, učinkovita uporaba ograničenih resursa, ubrzani rast širokopojasnih usluga, velika ponude komunikacijskih, željezničkih i poštanskih usluga, zaštita i informiranje korisnika, izgradnja učinkovitog i sveobuhvatnog informacijskog sustava, određivanje i ugradnja učinkovitih procesa te stjecanje multidisciplinarnih stručnosti i znanja u području reguliranja tržišta.